Cele mai EFICIENTE 21 de MINUTE din ZIUA UNUI LIDER

Descriere

Ce pret esti dispus sa platesti pentru maximizarea potentialului tau de conducere ?

Ce zici de 21 de minute pe zi?

Este nevoie de timp pentru a deveni lider. Desi putini oameni par a se fi nascut lideri, capacitatea de a conduce este de fapt o colectie de abilitati, dintre care aproape toate se pot învata si îmbunatati. Bazat pe cartea sa de mare succes, Cele 21 de legi incontestabile ale conducerii, Dr. John C. Maxwell prezinta un plan zilnic pentru a te ajuta sa te dezvolti ca lider în viata ta personala, profesionala si spirituala.

Pe parcursul a 21 de saptamani, vei întalni lideri care au modelat pozitiv sau negativ cele 21 de legi ale conducerii. De exemplu . . .

– Iosif a avut o mare viziune de conducere înca de tanar, dar i-au lipsit trei calitati necesare care puteau fi castigate numai odata cu trecerea timpului.

– Modul în care Iosua si-a condus familia i-a castigat credibilitatea de a conduce întreaga natiune a Israelului.

– Abilitatile de comunicare ale lui Neemia l-au ajutat sa-i motiveze pe locuitorii Ierusalimului sa reconstruiasca zidul cetatii în doar cincizeci si doua de zile.

– Abilitatea Deborei de a impune respect a avut, pe termen lung, un efect mult mai mare decat ar fi putut avea vreodata influenta datorata unei anumite pozitii.

Conducerea este complicata si are multe fatete – respect, experienta, tarie emotionala, viziune, sesizarea momentului potrivit, abilitatile oamenilor . . . si lista continua. Dar vestea buna este ca abilitatea ta de conducere nu este statica. Indiferent unde te afli acum, poti atinge niveluri superioare de eficienta, iar cartea Cele mai eficiente 21 de minute din ziua unui lider poate fi un instrument vital în acest proces.

Cuprins

1. Legea limitarilor

Abilitatea de a conduce determina gradul de eficienta al unei persoane

Doi lideri n-ar fi putut fi mai diferiti, din adancul inimii lor si pana la limitarile conducerii lor. Unul dintre ei a fost un lider dupa inima lui Dumnezeu. Amandoi ne învata nepretuite lectii de conducere.

2. Legea influentei .Adevarata masura a capacitatii de a conduce este influenta – nimic mai mult, nimic mai putin

La prima sa încercare de a conduce, oamenii nu l-au ascultat. Dupa mai multi ani cand a încercat din nou, influenta sa era atat de puternica încat oamenii au facut tot ce-a vrut el – fara sa puna întrebari. Aceasta este puterea influentei.

3. Legea procesului

Abilitatile de lider se dezvolta zilnic, nu într-o zi

Era gata sa conduca de cand era doar un pusti înfumurat, dar Dumnezeu a avut un alt plan. Drept rezultat, el si-a ajutat familia, a salvat o natiune si a împlinit destinul lui Dumnezeu pentru viata sa – toate datorita legii procesului.

4. Legea navigarii

Oricine poate carmui corabia, dar este nevoie de un lider care sa stabileasca directia

În doar cateva saptamani, el a fost capabil sa realizeze ceea ce alti lideri n-au putut înfaptui într-un secol. Secretul lui? Viziune, chemare si legea navigarii.

5. Legea lui E.F. Hutton

Cand vorbeste adevaratul lider, oamenii asculta

Niciodata nu a stat pe tron, dar înainte de Hristos, el a fost singurul lider care a îndeplinit deopotriva functiile de proroc, preot si rege. A fost într-adevar un E. F. Hutton al vremii sale.

6. Legea temeliei trainice

Încrederea este temelia conducerii

Ar fi trebuit sa fie unul dintre cei mai mari lideri din istoria Israelului. În schimb a fost unul dintre cei mai rai. De ce? A încalcat legea temeliei trainice si astfel si-a pierdut prosteste dreptul de a conduce.

7. Legea respectului

Oamenii îi urmeaza în mod natural pe cei mai puternici decat ei însisi

Din ce cauza cei mai puternici lideri ai Israelului au urmat  o femeie, cand toti ceilalti conducatori ai natiunii fusesera barbati? Deoarece ea a fost cel mai mare lider al generatiei sale. Aceasta este puterea legii respectului.

8. Legea intuitiei

Liderii evalueaza totul cu simtul unui lider

Ai fi dispus sa urmezi sfatul unei rude prin alianta? Raspunsul tau va fi afirmativ daca esti învatabil, iar ruda ta are intuitia unui lider capabil sa-ti revolutioneze conducerea peste noapte!

9. Legea magnetismului

Cine esti determina pe cine vei atrage

Conducerea sa a fost caracterizata de foc. Deci pe cine a atras la sine spre a-i calca pe urme? Nu s-a putut abtine sa nu atraga pe cineva cu acelasi gen înfocat de conducere. Învata de la el pe cine vei atrage probabil si tu.

10. Legea legaturii

Liderii ating inima înainte de a cere o mana de ajutor

Ar fi putut face ca oamenii sa-i „manance din palma“. În schimb, ei „l-au mancat de viu“. Asta l-a costat totul. Asa se întampla cand încalci legea legaturii.

11. Legea cercului restrans

Potentialul unui lider este determinat de cei mai apropiati prieteni ai lui

Echipa lui de conducere a fost formata din cei mai buni oameni din Israel. Asa ceva nu s-a mai vazut nici înaintea lui, nici dupa el. Ei l-au ajutat sa devina un mare lider – si au contribuit la împlinirea destinului de natiune al Israelului.

12. Legea împuternicirii

Numai liderii care se simt în siguranta dau putere altora

Cine ar avea curajul sa îmbratiseze un om de care toata lumea se teme, pentru ca apoi sa-l împuterniceasca sa devina cel mai mare lider al vremii sale? Numai un lider care se simte suficient de sigur pentru a ceda din puterea sa. Acesta este secretul legii imputernicirii.

13. Legea reproducerii

Pentru a forma un lider este nevoie de un lider

El si-a urmat mentorul peste tot, chiar si acolo unde tuturor le era frica sa mai paseasca. De ce? Pentru ca este nevoie de un lider pentru a forma un lider. Si, în cele din urma, el a fost capabil sa duca poporul chiar si acolo unde mentorul sau n-a reusit sa ajunga.

14. Legea acceptarii

Oamenii îl accepta mai întai pe lider, apoi viziunea sa

Oamenii îndurau o apasare groaznica si doreau izbavirea, dar n-au facut nimic – pana cand a aparut pe scena acest lider. De ce? Pentru ca oamenii accepta mai întai liderul si apoi viziunea sa.

15. Legea victoriei

Liderii gasesc o cale pentru ca echipa sa castige

Totul era împotriva lui: nu a avut decat opt ani cand a devenit lider, bunicul si tatal lui fusesera niste conducatori groaznici, iar tara era ravasita. Cu toate acestea, el a dobandit victoria ca nici un alt rege al Israelului. Secretul  sau este cuprins în legea victoriei.

16. Legea marelui avant

Avantul este cel mai bun prieten al liderului

Tatal sau reusise sa dea un mare avant împaratiei sale. El l-a amplificat. Drept rezultat, oamenii au venit din lumea întreaga sa-l întalneasca si sa învete din conducerea lui. Fara îndoiala, avantul a fost cel mai bun prieten al sau.

17. Legea prioritatilor

Liderii înteleg ca activitatile nu înseamna în mod necesar si realizari

Miza era cat se putea de mare, iar lui (dintre toti ceilalti) i s-a încredintat conducerea miscarii. A reusit, iar în prezent, dupa mii de ani, acea miscare înca se extinde – si toate acestea pentru ca el a înteles legea prioritatilor.

18. Legea sacrificiului

Un lider trebuie sa renunte pentru a înainta

El a fost un print care a coborat pentru a urca iarasi – spre o chemare mai înalta. Cum a fost capabil sa faca acest lucru? A înteles adevarata natura a conducerii. Trebuie sa renunti ca sa poti urca.

19.Legea timpului potrivit

Cand sa conduci este tot atat de important ca si a hotarî ce sa faci si încotro sa te îndrepti

În viata unui lider exista anumite momente în care a actiona la timpul potrivit înseamna totul. Ea a înteles acest lucru, si l-a exploatat la maxim. Drept urmare, un întreg popor a fost salvat de la o moarte sigura.

20. Legea cresterii explozive

Ca sa ai parte de o crestere lenta, condu-i pe ucenici – ca sa ai parte de o crestere exploziva, condu-i pe lideri

Oriunde a mers, a lasat în urma sa … lideri. El i-a gasit, i-a format si i-a împuternicit. În acest mod si-a raspandit influenta pe tot globul. Aceasta a fost puterea legii cresterii explozive.

21. Legea mostenirii

Valoarea durabila a liderului se masoara prin succesiune

Unii lideri colectioneaza suvenire. Altii obtin trofee. Acest lider a creat o mostenire care exista si astazi. Învata secretul Lui si vei putea sa-I calci pe urme.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: